Pāriet uz galveno saturu

Rīga, 18.aug., LETA. Iekšlietu ministrija (IeM) gatavo likuma grozījumus, lai Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem aizliegtu nēsāt vai glabāt šaujamieročus Latvijā, un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija ir gatava tos iespējami tuvākajā laikā izskatīt un virzīt tālākai apstiprināšanai Saeimā, sarunā ar aģentūru LETA pauda komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (Konservatīvie).

Politiķis pauda atbalstu IeM rosinājumiem, norādot uz Valsts drošības dienesta paziņojumiem par saskatītajiem riskiem šaujamieroču atļauju piešķiršanai Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem Latvijā.

Juris Rancāns: “Šaujamieroču aprites ierobežojumi Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem un Latvijas nepilsoņiem ir nepieciešami, lai mazinātu potenciālos apdraudējumus Latvijas nacionālajai drošībai, ko rada Krievijas izraisītais karš Ukrainā. Šā brīža ģeopolitiskajā situācijā ir svarīgi nodrošināt, ka šaujamieroči Latvijā būtu pieejami tikai īpaši pārbaudītām un valstij lojālām personām.”

Kā ziņots, Latvijā 193 Baltkrievijas un Krievijas pilsoņiem reģistrēti šaujamieroči, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Šovasar Igaunijas jaunās valdības koalīcijas līgumā Reformu partija, “Tēvzeme” un Sociāldemokrātiskā partija apņēmušās aizliegt Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem nēsāt šaujamieroci Igaunijā, kā arī varētu apsvērt iespējas atņemt ieroča nēsāšanas atļaujas citiem valstij nedraudzīgiem cilvēkiem.