Pāriet uz galveno saturu

JKP Jaunās konservatīvās partijas rindas turpina augt – partijai pievienojies politologs un zemessargs Olafs Grigus. O.Grigus daudzus gadus strādājis nevalstiskā sektora organizācijās “PROVIDUS” un “Sabiedrība par atklātību – Delna”, kā arī valsts pārvaldē un privātajā sektorā interešu pārstāvības jomā.

JKP valdes priekšsēdētājs Gatis Eglītis: “Mūsu durvis ir atvērtas ikvienam pragmatiski un racionāli domājošam patriotam, kurš aizstāv tiesiskuma un demokrātijas vērtības. O.Grigus labi izprot politiskos procesus, tāpēc viņa pievienošanos partijai uzskatu par kārtējo apliecinājumu JKP potenciālam atgriezties valdībā un Saeimā, lai īstenotu izlēmīgu un jēgpilnu politiku. Atbalstu O.Grigus vēlmi sniegt ieguldījumu partijas analītiskās kapacitātes stiprināšanā.”

O.Grigus: ”Vienmēr esmu aicinājis līdzcilvēkus kļūt par politisko partiju biedriem. Zemās iedzīvotāju iesaistes dēļ Latvijas partijas ir vājas un tas ne vien traucē veidot kvalitatīvu politikas piedāvājumu, bet arī var novest pie lēmumu pieņemšanas koncentrācijas šaurā cilvēku lokā, radot korupcijas riskus. Uzskatu, ka pašam beidzot jāseko aicinājumam un vārdi jāpārvērš darbos.”

 

Informācijai
JKP ir biedru skaita ziņā (1087) viena no lielākajām partijām Latvijā un 17.maijā atzīmēs savu desmit gadu dibināšanas gada dienu. Partija ir politiski pārstāvēta 15 Latvijas pašvaldībās, arī Rīgā. JKP startēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās (08.06.2024.) ar Tāli Linkaitu kā saraksta līderi (saraksts Nr.2).

Foto: Toms Šics/ Latvijas Radio
Krustpunktā lielajā intervijā ar „Sabiedrības par atklātību Delna” pētnieku Olafu Grigus.